4 Aralık 2015 Cuma

Mucize Tohumlar Şaşırttı

                800 YILLIK TOHUMLAR FİLİZLENDİ

     Konu ne kadar ilginizi çekti başlıktan bilmiyorum ama şuan bu yazıyı okuyorsanız, okunmama korkusuyla attığım flaş flaş flaş gibi ''tohumlar şaşırttı'' başlığım sizi yazıya çekti ya da Okan bir şeyler yazmış uzun zaman sonra okuyayım yazık lan diyerek girdiniz neyse çok uzattım bu ara içimi dökecek kimsem yok kusura bakma sayın okur bir sonra ki pragraf tamamen bilimsel konuya geçelim ve okullarda ki gereksiz ciddiyete bürünüp sanki hiç gülmemiş gibi davranan hocalar gibi olmasa da belirli bir ciddiyetle bu ilgimi çeken konuyu biraz anlatayım. (Bu cümleye kadar okuduysan Adamsın Lan)
     Kanada Winnipeg Üniversitesi doğal olarak bir Arkeolojik kazı sırasında buldukları Çanağın içerisinde tohumlar bulunuyor ve bu tohumları ekmeye karar veriyorlar. Büyük ihtimalle filizlenmeyeceğini düşündükleri tohumları ekiyorlar. Bir kaç tanesi filizleniyor ve aşağıda fotoğrafını gördüğünüz Kabaklar oluşuyor ama bunlar bildiğimiz kabaklar gibi değil gördüğünüz gibi hem fiziksel hem kimyasal bir çok farklılığı olan tür ortaya çıkıyor.

       Gate Oksomin adı verilen bu kabak 800 yıl önce o çanağın içine konurken olayın buralara geleceğini eminim düşünmüyordu ama iyi ki koymuş ve soyu tükenen bu türü bizlerde öğrenmiş olduk kim bilir bu toprakların altında daha ne kadar böyle bitki kalıntısı var. Bu tür normal kabaklardan büyük dedik çekirdekleri de bir o kadar büyük ve turuncu tıpkı dışı gibi yakında Bim raflarında görür müyüz bilmiyorum ama Üniversite üretime çoktan başlamış bile.
         Konuyla ilgili Facebook'da yazılan bir yorum, adam olayı özet geçmiş uzun uzun anlattım ben de kusura bakmayın artık.


1 yorum:

  1. Mr. Play - Dr. Dr. Play | Dr. Dr. Play | Dr. Dr. Play
    Dr. Play. Dr. Play. 과천 출장샵 Dr. Play. Dr. Play. Dr. Play. Dr. Play. Dr. 청주 출장마사지 Play. Dr. 이천 출장샵 Play. Dr. Play. Dr. Play. Dr. Play. 군포 출장마사지 Dr. Play. Dr. Play. 인천광역 출장마사지 Dr.

    YanıtlaSil